Machine Vision Training 

Ipari kamera rendszerek – egyedi képzések az alapszinttől az expert fokozatig

Tel: +36 70 360 8677

N

10 év ipari tapasztalat

N

Naprakészek az ipari kamerarendszerekben

N

Valós idejű teszt környezet

N

Egy idejüleg akár 20 embert is oktatunk

N

Több mint 30 elégedett ügyfél

Cégünk több mint 10 év iparban szerzett tapasztalattal segíti majd a csapatát!

Jelenleg Magyarországon az ipari kamerarendszerek területe még nem annyira kiforrott, elfogadott szakterület, mint például egy PLC programozó vagy egy gépésztervező.

Az automatizálás folyamatosan zajlik. Tudjuk, hogy kelleni fog kamera az automatizáláshoz, de a tapasztalatunk az, hogy sokszor a kamerarendszerekért felelős kollégák plusz feladatként kapják ezt a területet és autodidakta módon szerzik a tudásukat, gyakorlatukat.

Szeretnénk erősíteni ezen szakma megítélését és jelenlétét, ezért már közel 10 éve általános és specifikus képzéseket tartunk, hogy segítsük a szakmában dolgozókat, hogy tapasztalatukat bővítsék és egyre jobban helyt tudjanak állni a folyamatosan növekvő igények mellett.

Mit biztosítunk?

Kamerás képzéseink átfogó képet adnak az ipari kamerarendszerek használatáról. Képzéseink különböző szinteken (kezdő, középhaladó és haladó) is elérhetők. Tapasztalatunk kiterjed a kis létszámú csoportok (1-5 fő) és nagyobb csoportok képzésére is. Különböző, vegyes tudásszinttel rendelkező csoportok esetén egyedi képzési struktúrát állítunk össze. Tartunk általános és rendszerspecifikus (Keyence, Omron, Cognex, Gocator, Halcon, stb.) képzéseket, valamint kombinált képzést is. Mindezek mellett egyedi igények alapján, specifikus témákban is (világítás, optikák, 2D/3D képalkotás) segítjük ügyfeleinket. Úgy alakítottuk ki a képzési struktúrákat, hogy gyakorlat- és ügyfélspecifikusak legyenek.

kamerascegek

Ingyenes tanácsadás

 Ingyenes tanácsadást biztosítunk a megfelelő oktatás kiválasztásához, összeállításához.

N

Akár telefonon

N

Akár emailben

N

Akár személyesen

Milyen problémákra nyújtunk megoldást?

Z

Alapvető ismeretek megszerzése

Kezdő és újra kezdő kollégáknak gyakorlatorientált képzéssel biztosítunk stabil alapot a kamerás szakmában való elinduláshoz. Képzésünk elvégzésével a résztvevők magabiztosságot szereznek a kamerák programozása, kamerás projektek vezetése és a megfelelő eszközök kiválasztása terén is.

Z

Meglévő tudás bővítése

Sokszor még a tapasztalt kollégák is autodidakta módon szerzett, rendszerezetlen tudással rendelkeznek. A cél a meglévő tudás rendszerezése, kibővítése és elmélyítése gyakorlatorientált tematikával, hogy a képzés után a mindennapos problémákra gyorsabban tudjanak reagálni és a lehető legjobb megoldásokat találják majd meg a résztvevők.

Z

Meglévő rendszerek stabilizálása

Gyakran a legnagyobb kihívás a meglévő kamerás rendszerek üzemeltetése. Az esetleges termékváltozások lekezelése, a pszeudo hibák detektálásának minimalizálása. Képzéseinken a résztvevők az aktuális és múltban tapasztalt nehézségeiket áttekintve tanulják meg a probléma megoldását.

Z

Megfelelő eszközkiválasztás támogatása

A megfelelő eszköz kiválasztása nem csak műszakilag, de anyagilag is fontos döntés. Egy alultervezett rendszer műszaki problémákat okoz, míg egy aránytalanul túltervezett rendszernek felesleges költségvonzata van. A résztvevők átfogó tudást szereznek az iparban használt eszközökről. Ez elősegíti, hogy az adott problémához a megfelelő eszközt válasszák ki, amivel akár pénzt és időt is megtakaríthatnak.

}

Idő

Ha minket választ, időt takaríthat meg, mivel a csapata rövid időn belül magas minőségű tudást szerezhet nálunk.

Modern eszközök

Az iparban használt legújabb kamerák és szoftverek állnak rendelkezésünkre.

Magabiztosság

Csapata a képzés elvégzésével magabiztonsan fog mozogni a kamerák területén.

Referenciák

Ők minket választottak, legyen ön a következő!

Rendkívüli objektív és hatékony az oktatás. Az általános információk mellett rengeteg specifikus kérdésre is választ kaptam.
Úgy érzem hasznos tudnivalókkal gazdagodtam amit munkám során fel tudok használni a hatékonyabb munkavégzés érdekében.

Sz. Gergely

Az oktatás tematikája, az átadott tudás a jelenkor gyorsan fejlődő machine vision világába kellő mélységű betekintést nyújtott. Továbbá az itt szerzett ismeretanyagoknak, az elhangzott gyakorlati példáknak köszönhetően úgy érzem hatékonyabban tudom a munkámat végezni.

P. Dávid

Az oktatás rugalmasan az igényeinkhez lett igazítva és így minden kérdésünkre részletes választ kaptunk. Lehetőség volt a saját példáinkon keresztül gyakorolni és fejlesztési javaslatokkal is gazdagodtunk.

M. Gábor

A GosTech közel 10 éve szolgáltat a hazai és külföldi piacokon automatizálási megoldásokat. A fő fókusz a kamera rendszereken, vizuális ellenőrzéseken és optikai méréstechnikán van. Több száz telepített kamera és mérőrendszer (2D, 3D, Linescan, stb) tapasztalata áll mögöttünk, a legkülönbözőbb rendszerek felhasználásával, különböző iparágakban (pl: élelmiszeripar, gyógyszeripar, elektronikai ipar, autóipar).

 

Az oktatások során ezekre a tapasztalatokra építve segítjük a résztvevőket, hogy elérjék kitűzött céljaikat és növeljék tudásukat, tapasztalatukat ezen az izgalmas szakterületen.

Gyakran ismételt kérdések

Lencsék
Mi az oktatás helyszíne?

Az oktatás helyszíne lehet az oktatótermünk vagy akár a megrendelő telephelye is. A többnapos oktatásoknál a képzés egy része cégünk oktatóteremben van. Itt lehetőség nyílik átvenni az elméletet és a preparált gyakorlatokat nyugodt környezetben,  laborunk használata mellett. A képzés másik része az adott partner telephelyén zajlik, ahol lehetőség van a gyártósoron áttekinteni a specifikus problémákat. 

Hány fő vehet részt az oktatáson?

Az igények alapján tartunk akár egy főnek is oktatást, de volt rá példa, hogy 30-40 fős csoport oktatását kellett megszervezni és lebonyolítani. A résztvevők javasolt létszáma max. 5-6 fő, de ez függ az igényelt oktatás jellegétől is, ezért specifikus kérdések esetén segítünk kiválasztani a legjobb megoldást.

Gyakorlati része is van az oktatásnak?

A legtöbb esetben az oktatás erősen gyakorlatorientált. Úgy építettük fel, hogy a gyakorlati részek megértéséhez szükséges mennyiségű elméletet tartalmaz, de ezután egyből preparált gyakorlati feladatok megoldása zajlik. Emellett az oktatás részét képezi az ügyfélspecifikus problémák áttekintése, ahol a résztvevők által hozott kérdésekkel foglalkozunk.

Milyen mértékben tér ki az oktatás a specifikus problémákra?

Ez a fajta probléma-átbeszélés és a tanultak individualizálása mindig része az oktatásnak igény szerinti mennyiségben. Az oktatás választott hossza befolyásolja, hogy mennyi időt töltünk a résztvevők specifikus problémáival.

Van lehetőség egyedi igényekre szabott oktatás összeállítására?

Természetesen. A különböző típusú képzésekhez különböző tematikáink vannak, de minden oktatás előtt javaslunk egy rövid telefonos konzultációt, ami alapján testre tudjuk szabni a képzést, hogy az maximálisan igazodjon a résztvevők igényeihez.

Különböző tudásszinttel rendelkező kollégák is részt vehetnek egyszerre?

Az oktatás hatékonysága érdekében a legjobb, ha nagyjából egy tudásszinten vannak a résztvevők. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy ez sokszor nem valósítható meg idő- és költséghatékonyan, főleg kisebb létszámoknál, ahol egy-egy főért nem célravezető egy külön oktatást szervezni. Ezért törekszünk arra, hogy ilyen esetben mind az elmélet, mind a gyakorlatok terén, a különböző tudásszinten lévő résztvevők elvárásai is teljesüljenek. A kezdők megkapják a szükséges figyelmet, a gyakorlottabb résztvevők pedig esetleges extra feladatokkal tudják továbbfejleszteni magukat.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Adja meg az adatait és felvesszük önnel a kapcsolatot, hogy megismerhessük az alkalmazását és segíthessünk a megfelelő rendszer összeállításában.

 

Akár közvetlenül mobilon 📱 +36 70 360 8677